Răspuns :
Răspuns:
10 x 10 + 6 x [4 + 5 x (2 130 - 38 x a)] - 81 = 103
a = ?
10 x 10 + 6 x [4 + 5 x ( 2092 x a)] - 81 = 10310x10+6×[4+5×(2130-38×a)]-81=103
100 + 6×[4 + 5×(2130 - 38×a)] - 81 = 103
19 + 6×[4 + 5×(2130 - 38×a)] = 103
6×[4 + 5×(2130 - 38×a)] = 103 - 19
6×[4 + 5×(2130 - 38×a)] = 84
[4 + 5×(2130 - 38×a)] = 84 : 6
[4 + 5×(2130 - 38×a)] = 14
5×(2130 - 38×a) = 14 - 4
5×(2130 - 38×a) = 10
2130 - 38×a = 10: 5
2130 - 38×a = 2
38 x a = 2130 - 2
38 x a = 2128
a = 2128 : 38 = 56
! În totdeauna după egal se pune semnul opus.
„x” = „ : ”
„ - ” = „ + ”
Și invers.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.