Răspuns :
4x+3*(2x-1)=17
Intai desfaci paranteza, adica inmultesti fiecare termen din paranteza cu 3 si vine 4x+6x-3=17
10x-3=17 <=> 10x=17+3
<=>10x=20 x=20/10 <=> x=2
Răspuns:
2
Explicație pas cu pas:
4x+3•(2x-1)=17 4x+6x-3=17 10x=17+3 10x=20 x=2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.