Răspuns :
Răspuns:
x+5/3 + 2x+3/4 = x-5/6 + 7/12
4(x+5)+3(2x+3) = 2(x-5)+7
4x+20+6x+9 = 2x-10+7
10x+29 = 2x-3
10x-2 = -3-29
8x = -32
x = -32:8
x = -4.
EVERGREEN
[tex]\it \dfrac{x+5}{3}+\dfrac{2x+3}{4}=\dfrac{x-5}{6}+\dfrac{7}{12}\Big|_{\cdot12} \Rightarrow 4x+20+6x+9=2x-10+7 \Rightarrow \\ \\ \\ \Rightarrow10x+29=2x-3 \Rightarrow 10x-2x=-3-29 \Rightarrow 8x=-32|_{:8} \Rightarrow x=-4[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.