Răspuns :
Răspuns:
notam 2[tex]a^{2}[/tex]= c notam 3[tex]b^{2}[/tex]=d
[tex](2a^{2} +3b^{2} )^{2}[/tex] = [tex](c+d)^{2}[/tex]= [tex]c^{2} + 2cd + d^{2}[/tex]
[tex]c^{2}[/tex]= 2[tex]a^{2}[/tex]x [tex]2a^{2}[/tex]= 4 [tex]a^{4}[/tex] [tex]d^{2}[/tex]= 3[tex]b^{2}[/tex] x 3[tex]b^{2}[/tex]= 9[tex]b^{4}[/tex]
[tex](2a^{2} +3b^{2} )^{2}[/tex]= 4[tex]a^{4}[/tex] + 2x 2[tex]a^{2}[/tex] x 3[tex]b^{2}[/tex] + 9[tex]b^{4}[/tex]=
[tex](2a^{2} +3b^{2} )^{2}[/tex] = [tex]4a^{4}[/tex] +12[tex]a^{2}b^{2}[/tex] + 9 [tex]b^{4}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.