👤

8. Efectuati:
a) [2^0+(-3)]^2 x (-4+6)^5 x (8-10)^6 - 2^10 x (-1+3)^3;
b) [(-2 + 5)^4 x 3^6] : 3^3 : (-7+4)^4 + (-3)^3;
c) {[10 : (-5)]^12 : 64 - 15} - (-7)^2.


Răspuns :

Răspuns:

a)2^2×2^5×2^6-2^10×2^3=2^13-2^13=0

b)(3^4×3^6):3^3:3^4+-3^3=3^10:3^3:3^4-3^3=3^3-3^3=0

c)(2^12:64-15)-7^2=(2^12:2^6-15)-7^2=(2^6-15)-7^2=(64-15)-49=49-49=0

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari