Răspuns :
Răspuns:
√(x²-1)=x+1
Pyi conditia ca numarul de sub radical sa fie pozitiv
x²-1≥0
x²-1=0
x=±1
Aplici regula semnului pt functia de gradul 2,adica in afara radacinilor aceasta e pozitiva
x∈(-∞,-1]U[1,+∞)
Deoarece radicalul e pozitiv , pui conditia ca si membrul drept sa fie pozitiv
x+1≥0
x≥ -1
x∈[-1,+∞)
Intersectezi intervalele si afklii DVA
(-∞,-1]U[1,+∞)∩[-1,+∞)={-1}U[1,+∞)
Rezolvare
Ridici ecuatia la patrat
√(x²-1)²=(x+1)²
x²-1=x²+2x+1
-1=2x+1
-2=2x
x= -1∈DVA
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.