Răspuns :
Răspuns:
-4/9 (2x-4)=48
-8/9(x-2)=48 I:8
-(x-2)/9=6
x-2=-6×9
x=-2-2/3
x= 1 si 1/3
Explicație pas cu pas:
Sper ca te am ajutat!
Răspuns:
-4/9×2x+4/9×4=48
-8x/9+16/9=48
(-8x+16)/9=48/1
=>-8x+16=48×9
-8x+16=432
-8x=432-16
-8x=416
x=416/(-8)
x=-52
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.