Răspuns :
Răspuns:
((0,7)⁵+³⁷=(0,7)⁴²
b) (2,5)¹⁰+⁸=(2,5)¹
)e) (1,6)³⁵-¹⁷=(1,6)¹⁸
h) (4,3)⁴²-²³=(4,3)¹⁹
[(7,1)⁵]¹⁵=(7,1)⁵×¹⁵=(7,1)⁷⁵
[(4,3)⁷]¹²=(4,3)⁷×¹²=(4,3)⁸⁴
Explicație pas cu pas:
a²×a³=a²+³=a⁵ cand ai aceeași baza,,a"se copie baza și se adună exponenții
a⁴÷a²=a⁴-²=a² se copie baza și se scad exponenții
(a)²]³=a²×³=a⁶
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.