Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
inlocuiesti pw x cu 2 si il calculezi pe a
a)
2a + 4 = 0
2a = -4
a = -4 : 2 = -2
b)
3*2 - 4a = 0
6 - 4a = 0
4a = 6
a = 6/4 = 3/2
c)
(a - 3)*2 + 2a = 2
2a - 6 + 2a = 2
4a = 2 + 6 = 8
a = 8 : 4 = 2
d)
(2a - 3)x + a - 4 = x + 3a
(2a - 3)*2 + a - 4 = 2 + 3a
4a - 6 + a - 4 = 2 + 3a
5a - 10 = 2 + 3a
5a - 3a = 2 + 10
2a = 12
a = 12 : 2 = 6
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.