Răspuns :
Răspuns:
Dărnicie.
După părerea mea , opera ,, Dărnicie,, are o semnificaţie a mesajului textului aparte , transmisă prin diferite procedee.
În primul rând , titlul textului este sincretic , sugestiv ,alcătuit din substantivul comunn ,,dărnicie,, care întruneşte temele şi motivele abordate în text : dărnicia , dar cu sens figurat şi contrariu.
Relatarea întâmplărilor este făcută de către un narator obiectiv , care povesteşte totul la persoana a III-a , fapt remarcat prin folosirea verbelor şi pronumelor de aceeaşi persoană (,,stau ; înalţă ; au făcut ,, )
În al doilea rând , în operă se povesteşte despre sentimentul şi gesturile de prietenie adevărată faţă de prietenul său , până este pus in faţa adevărului şi se dovedeşte că minte.
Textul fiind epic , prezintă indici de spaţiu (,,în vacanţa deiarnă , ieri , apoi,,) , dar şi indice de spaţiu (,,la gura sobei , la gazdă,,)
Textul accentuează anumite defecte omeneşti , de laudă , de prietenie falsă , dar şi de ipocrizie.
În concluzie , prin toate cele menţionate mai sus , putem afirma că opera ,,Dărnicie,, de Mircea Sântimbreanu are o semnificaţie a textui specifică.
Explicație:
Sper ca te+am ajutat cat de cat
Succes
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.