Răspuns :
a) 3 - 6x = 2 - 4x
- 6x + 4x = 2 - 3
-2x = -1
x = -1/-2
x = 0,5
b) 2x +(3-6x) = - 17
2x + 3 - 6x = -17
2x - 6x = -17-3
-4x = -20
x = -20 : (-4)
x = 5
c) 2(x+1) =3(x-1)
2x + 2 = 3x -3
2 + 3 = 3x - 2x
x = 5
d) 1/5 (2x -1) = 4
2x/5 - 1/5 = 4 (aducem la acelasi numitor adica 5)
2x - 1 = 20
2x = 21
x = 10,5
e) 8x/3 - 2/9 = 1/9
24x - 2 = 1
24x = 3
x = 0,125
f) 2x + 2 = 4-1+2x
2x - 2x = 4-1-2
x nu poate fi definit deoarece 2x si -2x se reduc si ramane 0
- 6x + 4x = 2 - 3
-2x = -1
x = -1/-2
x = 0,5
b) 2x +(3-6x) = - 17
2x + 3 - 6x = -17
2x - 6x = -17-3
-4x = -20
x = -20 : (-4)
x = 5
c) 2(x+1) =3(x-1)
2x + 2 = 3x -3
2 + 3 = 3x - 2x
x = 5
d) 1/5 (2x -1) = 4
2x/5 - 1/5 = 4 (aducem la acelasi numitor adica 5)
2x - 1 = 20
2x = 21
x = 10,5
e) 8x/3 - 2/9 = 1/9
24x - 2 = 1
24x = 3
x = 0,125
f) 2x + 2 = 4-1+2x
2x - 2x = 4-1-2
x nu poate fi definit deoarece 2x si -2x se reduc si ramane 0
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.