Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) √3+4√3=5√3
b)√2+5√2=6√2
c)9√5-√5=8√5
d)-√2-6√2=-7√2
e)-7√3+8√3=√3
f)3√7-5√7=-2√7
g)4√5-11√5=-7√5
h)13√6-3√6=10√6
[tex]a)\, \sqrt{6} : \sqrt{2} + 4\sqrt{3} =\sqrt{3} +4\sqrt{3} =5\sqrt{3}[/tex]
[tex]b)\, \sqrt{6} : \sqrt{3} +5\sqrt{2} =\sqrt{2} +5\sqrt{2} =6\sqrt{2}[/tex]
[tex]c) \, 9\sqrt{5} + \sqrt{10} : (-\sqrt{2} )=9\sqrt{5} -\sqrt{5} =8\sqrt{5}[/tex]
[tex]d)\, (-\sqrt{14} ):\sqrt{7} -6\sqrt{2} =-\sqrt{2} -6\sqrt{2} =-7\sqrt{2}[/tex]
[tex]e)\, (7\sqrt{15} ):(-\sqrt{5} )+8\sqrt{3} =-7\sqrt{3} +8\sqrt{3} =\sqrt{3}[/tex]
[tex]f)\, 3\sqrt{7} -(-5\sqrt{21} ):(-\sqrt{3} )=3\sqrt{7} -5\sqrt{7} =-2\sqrt{7}[/tex]
[tex]g)\, (-8\sqrt{30} ):(-2\sqrt{6} )-11\sqrt{5} =4\sqrt{5} -11\sqrt{5} =-7\sqrt{5}[/tex]
[tex]h)\, 13\sqrt{6} -(-9\sqrt{42} ):(-3\sqrt{7} )=13\sqrt{6} -3\sqrt{6} =10\sqrt{6}[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.