Răspuns :
Răspuns:
x₁ = 2√2
x₂ = - 2√2
Explicație pas cu pas:
4x² + 8x² - 6x² : 6 + 33 = 121
4x² + 8x² - x² + 33 = 121
12x² - x² + 33 = 121
11x² + 33 = 121
11x² = 121 - 33
11x² = 88 | :11
x² = 8
⇒ x = ±√8 ⇒ x = ± 2√2
⇒ x₁ = 2√2 si x₂ = -2√2
4x^2+8x^2-6x^2÷6+33=121
4x^2+8x^2-x^2+33=121
12x^2-x^2+33=121
11x^2+33=121 /-33
11x^2=88
x^2=88:11=8
x^2=8 => x=2rad2 si -2rad2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.