Răspuns :
Răspuns:
(1+i)100=x+yixy
(1+i)100=x+yixy
ixy2+x=NaN
ixy2+x+−x=NaN+−x
ixy2=NaN
ixy2
xy2
=
NaN
xy2
i=NaN
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
[tex]x = -2^{50}[/tex]
[tex]y = 0[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex](1+i)^{100} = [(1+i)^2]^{50 }= (1+2i+i^2)^{50} = (1+2i-1)^{50} = (2i)^{50} = 2^{50} *i^{50} = \\2^{50}*(i^2)^{25}=2^{50}*(-1)^{25}=2^{50}*(-1) = -2^{50}[/tex]
[tex]x = -2^{50}[/tex]
[tex]y = 0[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.