Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x² + 7x+12=x²+3x+4x+12=(x²+3x)+(4x+4·3)=x·(x+3)+4·(x+3)=(x+3)·(x+4).
Răspuns:
x² + 7x + 12 = (x+3)(x+4
Explicație pas cu pas:
x² + 7x + 12 = x² + 3x + 4x + 12 (am scris 7x ca fiind 3x + 4x)
= x(x+3) + 4(x+3) (am dat factor comun pe x pentru primii doi termeni si pe 4 pentru ultimii doi termeni)
= (x+3)(x+4) (am dat factor comun pe (x+3)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.