Răspuns :
Răspuns:
x=15
Explicație pas cu pas:
[tex] {2}^{x - 3} = \frac{ { ({2}^{10}) }^{3} }{ {4}^{9} } \\ {2}^{x - 3} = \frac{ {2}^{10 \times 3} }{ {( {2}^{2}) }^{9} } \\ {2}^{x - 3} = \frac{ {2}^{30} }{ {2}^{2 \times 9} } \\ {2}^{x - 3} = \frac{ {2}^{30} }{ {2}^{18} } \\ \\ {2}^{x - 3} = {2}^{30 - 18} \\ {2}^{x - 3} = {2}^{12} = > x - 3 = 12 \\ x = 3 + 12 \\ x = 15[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.