Răspuns :
[tex] {x}^{2} + 6x + 9 - {x}^{2} + 4x - 4 = 10x + 5 = 5(2x + 1)[/tex]
[tex]\bf (x+3)^{2}-(x-2)^{2}=[/tex]
[tex]\bf [(x+3)-(x-2)]\cdot [(x+3)+(x-2)] =[/tex]
[tex]\bf [x+3-x+2]\cdot [x+3+x-2] =[/tex]
[tex]\bf (3+2)\cdot (2x+1) =[/tex]
[tex]\boxed{ \bf 5(2x+1)}[/tex]
Am folosit formula: a² - b² = (a+b)(a-b)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.