Răspuns :
Salut,
Din enunț avem că:
2x -- 1 = 5, deci 2x = 5 + 1, adică 2x = 6, împărțim ecuația cu 2, membru cu membru și obținem că:
x = 6/2 = 3, deci x = 3 (care este singura soluție a ecuației din enunț).
Ai înțeles ?
Green eyes.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.