Răspuns :
Răspuns:
-5
Explicație pas cu pas:
5-2×(2+3)=
5-2×5=
5-10=
-5
Salutare!
- Folosim proprietatea că înmulțirea este distributivă. Deci a × (b + c) = ab + ac
În cazul nostru:
5 - 2 × (2 + 3) =
= 5 - (2 × 2 + 2 × 3)
= 5 - (4 + 6)
= 5 - 10
[tex]\boxed{=-5}[/tex]
- Lumberjack25
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.