👤

rezolvați ecuația în r 3•(4x-1)+7=2•(3x-1)


Răspuns :

Răspuns:

x = - 1

Explicație pas cu pas:

3•(4x - 1) + 7 = 2•(3x - 1)

12x - 3 + 7 = 6x - 2

12x - 6x = - 2 - 7 + 3

6x = - 9 + 3

6x = - 6

x = - 1

Explicație pas cu pas:

12x-3+7=6x-2

12x+4=6x-2

12x-6x=-2-4

6x=-6

x=-1

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari