Răspuns :
Genul liric cuprinde totalitatea operelor lirice în care predomină subiectivitatea exprimarea directă a sinelui.
În opinia mea titlul "Viu" deIleana Mălăncioiu, autoarea își exprimă in mod direct sentimentele de admirație, bucurie față de spectatorii ce o admira cu multă pasiune, oamenii.
În primul rând apar marci lexio gramaticale ale prezenței eului liric: verbe la persoana I ,II ,III : "cânt, 'ntreabă , ascult " si pronume la persoana I ,II ,III :" m- , ei , -l ".
In al doilea rând poetul folosește descrierea ca mod principal de expunere pentru a se exprima sentimentele de care este cuprins. Prezența descrierii este susținută de următoarele imagini artistice: auditive "Cant pe inima ca pe o frunză de fag", vizuale " Se uita unii la altii tăcuți " create cu ajutorul figurilor de stil
Tema poeziei este aspectul esențial care se desprinde din text: Glasul duios al femeii ce încânta mirific oamenii ce s au adunat la acest spectacol al talentului magic "
In concluzie toate trăsăturile mai sus prezentate justifica încadrarea textului suport în gen liric .
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.