Răspuns :
[tex]2x^2[/tex] - 5x - 3 = 0
D= [tex]b^2[/tex] - 4ac = [tex]-5^2[/tex] - 4 * 2 * (-3) = [tex] \sqrt{49} [/tex]
x1= -b + [tex] \sqrt{D} [/tex] / 2a = 5 + 7 / 2 = 12/2 = 6
x2= -b - [tex] \sqrt{D} [/tex] / 2a = 5 - 7 / 2 = -2 / 2 = -1
D= [tex]b^2[/tex] - 4ac = [tex]-5^2[/tex] - 4 * 2 * (-3) = [tex] \sqrt{49} [/tex]
x1= -b + [tex] \sqrt{D} [/tex] / 2a = 5 + 7 / 2 = 12/2 = 6
x2= -b - [tex] \sqrt{D} [/tex] / 2a = 5 - 7 / 2 = -2 / 2 = -1
aici este ce ai neve.....................................................................
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.