👤

[tex] (2x+5)^{2}-9=4(x+1)(x+4)[/tex]

Răspuns :


La prima paranteză aplicăm binomul sumei:
(2x+5)²=4x²+20x+25
(x+1) (x+4) înmulţim fiecare număr din prima paranteză cu fiecare număr din a doua paranteză:
(x+1) (x+4) =x²+4x+x+4=x²+5x+4

=4x²+20x+25-9=4(x²+5x+4)
=
4x²+20x+16=4x²+20x+16







Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari