Răspuns :
Din ABCD paralelogram rezultă DC=AB
Din ABEF paralelogram rezultă AB=EF
Din cele două relații rezultă că și DC=EF
Din ABCD paralelogram rezultă AD=BC
Din ABEF paralelogram rezultă AF=BE
DF=AD+AF
EC=BC+BE
Din cele 4 relații rezultă că și DF=CE
Din DF=CE și DC=FE rezultă DCEF paralelogram
[tex]\it ABCD- paralelogram \Rightarrow CD||AB\ \d{\it s}i\ CD=AB\ \ \ \ (1)\\ \\ ABEF- paralelogram \Rightarrow EF||AB\ \d{\it s}i\ EF=AB\ \ \ \ (2)\\ \\ (1),\ (2) \Rightarrow CD||EF \d{\it s}i\ CD=EF \Rightarrow CDE F -paralelogram[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.