Răspuns :
Răspuns:
[2×(x-3)+4]×5-5=85
[2×(x-3)+4]×5=85+5=90
2×(x-3)+4=90÷5=18
2×(x-3)=18-4=14
x-3=14÷2=7
x=7+3=10
(eu o sa inlocuiesx x cu y)
[2x(y-3)+4]x5-5=85
[2x(y-3)+4]x5=85+5
[2x(y-3)+4]x5=90
2x(y-3)+4=90:5
2x(y-3)+4=18
2x(y-3)=18-4
2x(y-3)=14
y-3=14:2
y-3=7
y=7+3
y=10
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.