👤

E(x)=(x-2)²+(x+5)²-(x+3)(x-3)
b) sa se calculeze E(-1)+ E(-2)
VA IMPLOR REPEDE PLS​


Răspuns :

Răspuns:

[tex](x - 2) ^{2} + ( {x + 5)}^{2} - (x + 3)(x - 3) \\ = ( {x}^{2} - 4x + 4) + ( {x}^{2} + 10x + 25) - ( {x}^{2} - 9) \\ = {x}^{2} - 4x + 4 + {x}^{2} + 10x + 25 - {x}^{2} + 9 \\ = 2 {x}^{2} + 6x + 38[/tex]

E(-1)=2•(–1)^2+6•(–1)+38

E(–1)=2•1–6+38

E(-1)=2–6+38

E(-1)=–4+38

E(–1)+34

E(–2)=2•(–2)^2+6•(–2)+38

E(–2)=2•4–12+38

E(–2)=8–12+38

E(–2)=–4+38

E(–2)=–34

E(-1)+E(-2)=–34+(–34)=–34–34=–68

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari