Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex] \sqrt{12} - \sqrt{75} + \sqrt{27} - \sqrt{3} [/tex]
[tex]2 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} + 3 \sqrt{3} = > [/tex]
[tex]2 \sqrt{3} - 5 \sqrt{3} + 3 \sqrt{3} - 1 \sqrt{3} [/tex]
→ “-1„ dc? Pt că dacă un termen negativ nu are coeficient se consideră că acesta este = -1 ←
[tex](2 - 5 + 1 - 1) \sqrt{3} [/tex]
[tex] - 1 \sqrt{3} = > - \sqrt{3} [/tex]
B)
[tex] \sqrt[3]{250} + \sqrt[3]{54} - \sqrt[3]{2} = > [/tex]
[tex]5 \sqrt[3]{2} + 3 \sqrt[3]{2} - \sqrt[3]{2} [/tex]
[tex]5 \sqrt[3]{2} + 3 \sqrt[3]{2} - 1 \sqrt[3]{2} [/tex]
uită-te iar la ce am scr ↑
[tex](5 + 3 - 1) \sqrt[3]{2} = >7 \sqrt[3]{2} [/tex]
C)
[tex] log_{4}(12) + log_{4}(48) - log_{4}(36) [/tex]
[tex] log_{4}( \frac{12 \times 48}{36} ) = > [/tex]
Simplificam prin 12 ←taie pe 12,36→
[tex] log_{4}( \frac{48}{3} ) [/tex]
Simplificam prin 3 ←taie pe 3,48→
[tex] log_{4}(16) [/tex]
[tex] log_{4}( {4}^{2} ) [/tex]
un logaritm care are baza și cantitatea egale este =1
[tex]f = > log_{a}( {a}^{x} ) = x [/tex]
deci:
[tex]2 log_{4}(4) = > 2 \times 1 = 2[/tex]
Sper că te-am ajutat<3
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.