Răspuns :
faci cu mersu invers ca e cel mai usor
[(6-x)•2-7]•9-5=4
[(6-x)•2-7]•9=9
(6-x)•2-7=1
(6-x)•2=8
6-x=4 => x=2
Explicație pas cu pas:
[(12-2x-7)*9-5]:2=2
[(5-2x)*9-5]:2=2
(45-18x-5):2=2
(40-18x):2=2
20-9x=2
9x=20-2=18
x=18:9=2
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.