Răspuns :
cauți pe google și vezi ce ti dă ca e imposibil sa nu ti dea ceva folositor ..
si daca ai cautat și nu tia dat te ajut eu !
Răspuns:
Fructele au numeroase beneficii pentru sănătate. O dietă bogată în fructe ca parte a unui stil de viață sănătos este începutul unei schimbări în bine. Fructele sunt în sine niște alimente-minune, conțin mulți nutrienți și puține calorii. Consumul de fructe poate reduce riscul bolilor de inima și protejează organismul în fața dezvoltării unor forme de cancer. Și, mai mult decât atât, fructele conțin fibre, astfel reducând riscul dezvoltării diabetului de tip 1 si tip 2. Bogate în potasiu, ajută la scăderea tensiunii arteriale și ajută funcțiile rinichilor, eliminând din start formarea pietrelor la rinichi. Fructele au o mare importanță atât în alimentație, cât și pentru sănătate, ajutând articulațiile, prevenind osteoporoza, ajutând la menținerea unei greutăți stabile. Fructele vin la pachet cu numeroși nutrienți.
Majoritatea fructelor au un conținut scăzut în sodiu, calorii și nu influențează colesterolul; sunt o sursă esențială de nutrienți ca: potasiu, fibre dietetice, vitamina C, acid folic.
Fructele care conțin potasiu sunt: bananele, prunele, caisele și piersicile uscate, pepenele galben. Vitamina C are un rol important în regenerarea țesuturilor, vindecarea rănilor, sănătatea dinților și a gingiilor, face tenul luminos. Acidul folic ajută organismul la formarea celulelor roșii, de aceea este recomandat femeilor care vor să facă un copil.
Alimentația sănătoasă face parte dintr-un stil de viață echilibrat, iar în acest caz importanța fructelor este majoră. Fructele sunt esențiale pentru dietă, deoarece au un conținut ridicat de vitamine, minerale, carbohidrați și fibre.
Sugestii de urmat pentru a integra cât mai multe fructe în dietă și pentru a avea o stare de bine continuă:
– Să avem în vedere importanța fructelor în alimentație. Consumându-le zilnic, reușim să câștigăm o greutate optimă și o siluetă de vis. Nutriționiștii ne recomandă să combinăm fructele pentru a consuma mai mulți nutrienți; de exemplu, un măr are un conținut ridicat de fibre, dar scăzut de vitamina C, dar adăugând în salata de fructe o portocală și câteva căpșuni, obținem mai multă vitamina C în porția zilnică.
– Să consumăm măcar cinci porții de fructe și legume pe zi. Un pahar de suc de fructe înseamnă o porție, dar nu se recomandă să bem cinci pahare de suc, chiar dacă este proaspăt, deoarece înseamnă prea mult zahăr eliberat deodată în sânge. În timp, consumul excesiv de suc de fructe îngrașă.
– Să mâncăm mai multe fructe la micul dejun. Adăugând felii de banană la cereale dimineața sau fructe uscate în terciul de ovăz ori, pur și simplu să consumăm o salată de fructe (afine și zmeură, bogate în antioxidanți), purtăm cu noi un scut în procesul de îmbătrânire naturală a pielii, dar ne protejăm și de efectele nocive ale soarelui.
– Să luăm cât mai des o gustare din fructe; când suntem grăbiți, fructele înlocuiesc cu succes gustările clasice: aperitive, biscuiți, prăjituri, ciocolată, covrigei și altele pentru ronțăit. Gustările pe care le găsim ambalate de-a gata în comerț vin la pachet cu prea multă sare, grăsimi și zahăr, substanțe care, consumate îndelung, duc la probleme digestive.
– Ia un fruct cu tine în mașină, în geantă sau la birou, pentru a-l mânca atunci când te ia foamea sau când ai poftă de mâncăruri nesănătoase, înainte de prânz sau după-amiaza.
-Specialiștii ne recomandă să avem mare atenție la produsele care conțin fructe; când cumpărăm deserturi congelate sau semi-preparate cu fructe – acestea conțin adesea multe grăsimi, zaharuri sau conservanți. Compoturile de casă sunt în regulă, dar cele din comerț sau fructele din conserve sunt păstrate de obicei într-un sirop ce conține mult prea mult zahăr.
– Cel mai indicat este să mâncăm în fiecare dimineață fructul preferat, la 20 de minute după ce ne trezim. În timpul celor opt ore de somn ni se face foame.. Fructele ne hidratează corpul și ne oferă carbohidrați buni, care ne țin în priză metabolismul pentru întreaga zi.
Fructele au un rol important în alimentație. Deși, piramida lui Maslow le plasează spre vârful nevoilor nutriționale, prioritățile și stilul nostru de viată s-au schimbat. În secolul trecut, activitatea fizică era mult mai intensă și făcea parte din stilul de viață comun, munca însemnând mult efort fizic, organismul având nevoie de o mai mare cantitate de proteine, carbohidrați și grăsimi. În zilele noastre, când de cele mai multe ori efortul se face de pe scaun, de la birou, trebuie să ne hrănim eficient, cu alimente energizante, dar care au un conținut caloric redus, cum sunt fructele. Deci, piramida lui Maslow se schimbă, iar fructele își ocupă locul binemeritat.
Astfel, importanța fructelor în alimentație s-a schimbat în ultimii ani, fructele devenind o resursă în alimentația viitorului.
Sper sa te ajute. Cororana te rog.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Biologie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.