Răspuns :
Fie [tex]\gamma[/tex] rădăcina reală ecuației dată. Fiindcă [tex]m,\gamma[/tex] sunt numere reale, putem scrie:
[tex](m\gamma^2-2m\gamma+4-3m)+i(\gamma-1)=0,[/tex]
adică partea reală și imaginară a expresiei din stânga este zero. Din partea imaginară reiese că [tex]\gamma=1[/tex] și din partea reală reiese că
[tex]m-2m+4-3m=0\implies m=1[/tex].
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.