Răspuns :
Răspuns:
(x + 7) | (2x - 1) = (2x - 1) se divide la ( x + 7)
Ne ajutam de proprietatea divizibilitatii care ne spune ca
a|b si b|a
=> x+7|2x-1 si 2x-1|x+7 => 2x-1=x+7 => 2x-x = 7+1
=> x= 8
Explicație pas cu pas:
Sper ca te-am ajutat.
Spor la scoala.
pls coroana
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.