Răspuns :
Salut,
Aplicăm formula și obținem imediat că:
[tex]x=\dfrac{2^{201+1}-1}{2-1}=2^{202}-1,\ deci\ x+1=2^{202}.\\\\De\ aici\ \sqrt{x+1}=\sqrt{2^{202}}=\sqrt{2^{101\cdot 2}}=\sqrt{(2^{101})^2}=2^{101.[/tex]
Ai înțeles rezolvarea ?
Green eyes.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.