👤

Bună !

Vă rog ajutați-mă cu următorul exercițiu, dau coroană și mulțumiri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Pe baza textului din poză, realizați o schemă cu viața în tranșee și una cu frontul de acasă (adica scoaterea ideilor principale) ​



VĂ ROG AJUTAȚI-MĂ, AM NEVOIE URGENT !!!
DAU COROANĂ ȘI MULȚUMIRI !!!!


Bună Vă Rog Ajutațimă Cu Următorul Exercițiu Dau Coroană Și Mulțumiri Pe Baza Textului Din Poză Realizați O Schemă Cu Viața În Tranșee Și Una Cu Frontul De Acas class=

Răspuns :

Răspuns:

Viața în tranșee

1.Prezentarea condițiilor de viață din tranșee.

2.Descrierea echipamentelor soladaților și a stării psihice a acestora.

3.Modul de petrecere a timpului și acordarea permisiilor

Frontul de acasă

1.Înfățisarea vieții celor rămași acasă,inapți pentru luptă

2.Ocupațiile desfășurate de civili, lipsurile și dificultățile  zilnice  și ale acestora

Explicație:

Viața in tranșee

Aprovizionarea cu apă era o problemă permanentă, apa fiind băută din recipiente cu urme de motorină sau chiar din baltoace, Alimentele erau sub formă de conserve sau preparate în bucătării de campanie și distribuite soldaților direct in tranşee. Permisiile erau momente de bucurie, în care erau însă evi tate discutile cu familia despre ororile războiului.
Viața soldaților din zona frontului se împărtea între momentele de pregătire pentru operatiunile militare, derularea luptelor şi timpul pentru odihnă sau recreere. Conditiile de viață din transee (prima linic) erau aspre, soldații trebuind să înfrunte frigul, mizeria, foametea, moartea. Moralul lor era afectal de bombardamente şi tirul artileriei, de strigatele sufereau de frig muribunde ale camarazilor răniţi, de cadavrele alături de care trebuiau să mănânce sau să doarmă. În momentele de răgaz, soldații se distrau jucând cărți sau jocuri de noroc, discutau sau scriau mesaje pentru persoanele apropiate.

Viața din spatele frontului

Tineri, copii, femei si bătrâni, precum şi cei care din motive diverse erau declarațiinapti pentru a lupta în transee, erau cu toții mobilizați în susținerea efortului de război. În uzine și fabrici, pe câmp sau în birouri, bărbaţii trimişi pe front au fost înlocuiți de femei şi muncitori străini, producția fiind orientată spre satisfacerea nevoilor armatei: Acestei mobilizări generale în slujba războiului i se adaugau dificultățile zilnice: epuizarea fizică, lipsa alimen telor, creșterea preturilor, bombardamentele aeriene.