Răspuns :
scoatem pe x din prima ec
[tex] x= \frac{ \sqrt{2}+5 }{3} [/tex]
acum inlocuim in ec de jos
[tex]4* \frac{ \sqrt{2}+5 }{3} +2y=10 \sqrt{2} [/tex]
Aducem la acelasi numitor amplificand cu 3
[tex]4 \sqrt{2}+20+6y=30 \sqrt{2} =>20+6y=26 \sqrt{2} =>y= \frac{26 \sqrt{2} }-20{6} [/tex]
[tex] x= \frac{ \sqrt{2}+5 }{3} [/tex]
acum inlocuim in ec de jos
[tex]4* \frac{ \sqrt{2}+5 }{3} +2y=10 \sqrt{2} [/tex]
Aducem la acelasi numitor amplificand cu 3
[tex]4 \sqrt{2}+20+6y=30 \sqrt{2} =>20+6y=26 \sqrt{2} =>y= \frac{26 \sqrt{2} }-20{6} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.