Răspuns :
Răspuns:
a) x^2 - 7 - x^2 - 2x - 1 = - 2x - 8 = - 2(x + 4)
b) 5x^2 + 6rad5 x + 9 - 20x + 3 + 45x - 6rad5 + 1 =
5x^2 + 25x + 13
c) 4x^2 - 4rad3 x + 3 + 12x^2 + 4rad3 x + x^2 - 27x^2 + 7 = - 10x^2 + 10 = 10(1 - x^2) = 10(1 - x)(1 + x)
d) 3x^2 - 4rad3 x + 4 + 12 + 4rad3 x + x^2 + 5x^2 - 16 = 9x^2
e) 9 - 6rad2 x + 2x^2 + 6 + 6rad2 x + 3x^2 - 15 + 2x^2 = 7x^2
f) a^2 - 3 + a^2 - 5 - a^2 + 7 = a^2 - 1 = (a - 1)(a + 1)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.