👤

Realizati un referat despre piramida lui Keops DAU COROANA​

Răspuns :

Răspuns:

Dintre toate acestea, Piramida lui Keops, denumită si Marea Piramida, a stârnit cel mai mult interes în rândul istoricilor, matematicienilor si arheologilor.

Piramida a fost construită pentru faraonul Keops, cunoscut si sub numele de Khufu( al doilea faraon al dinastiei a IV-a), fiul lui Sneferu si a lui Hetepheres I. Acesta a urcat la tron în jurul vârstei de 20 de ani si a fost faraon timp de 23 de ani. În prezent se cunosc foarte puține informații despre Keops, acestea fiind dezvaluite cu câteva secole după moartea sa, în istoriile lui Herodot.

Singura statuie a sa care a fost găsită are în jur de 8 centimetri.

În construcția piramidei s-au folosit în jur de 2,3 milioane de blocuri de piatră. Acestea au fost luate de la cariera de piatră de la Aswan, situată la circa 845 de kilometri depărtare de locul în care s-a ridicat piramida. Fiecare bloc cântărește în medie 2,5 ton, iar piramida în sine cântărește 6,5 milione de tone.

Concepută ca mormant, Marea piramida conține trei camere (camera regelui, camera reginei si Marea galerie) create cu scopul de a găzdui trupul lui Keops si al soției sale, precum și comorile lor pe care le-au luat cu ei în viața de apoi. Intrarea se află în fateta de Nord. Camera mortuară a faraonului se găsește fix în inima piramidei și poate fi accesată strabatand Marea galerie și un coridor ascensional. La începutul acestei galerii exista și un pasaj care duce către camera reginei. Camera regelui contine un sarcofag realizat din granit roșu, la fel ca pereții încăperii. Este extrem de interesant modul în care a fost construită încăperea, pietrele camerei potrivindu-se atât de bine încât nu se poate introduce între ele nici măcar un card. orientat conform direcțiilor busolei, sarcofagul este cu doar un centimetru mai mic decât intrarea în camera, motiv pentru care se presupune că acesta a fost introdus aici încă din timpul construcției piramidei.

Explicație:

SPER CĂ TE-AM AJUTAT

SPOR <3

Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Istorie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.


Zone Alte intrebari