Răspuns :
Răspuns:
[tex]a) \sqrt{5} - \sqrt{10} - \sqrt{72} = \sqrt{5} - \sqrt{10} - 6 \sqrt{2 } \: \: \: \: \: \: b) \sqrt{3} - \sqrt{147} \div \sqrt{49} = \sqrt{3} - \sqrt{3} = \sqrt{0} = 0\: \: \: \: \: \: \: \: c)7 + \sqrt{40} \div \sqrt{5} - \sqrt{22} \times \sqrt{11} = 7 + 2 \sqrt{2} - \sqrt{242 } = 7 + 2 \sqrt{2} - 11 \sqrt{2} = 7 + ( - 9 \sqrt{2} ) = 7 - 9 \sqrt{2} [/tex]
Explicație pas cu pas:
Sper că te-am ajutat.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.