Răspuns :
Explicație pas cu pas:
[tex]c) \: \frac{7}{6} + \frac{5}{4} = \frac{14 + 15}{12} = \frac{29}{12} [/tex]
Amplificam prima fractie cu 2 si a doua cu 3 si ne va iesi numitorul comun 12.
g)
[tex]1 \frac{4}{9} = \frac{1 \times 9 + 4}{9} = \frac{13}{9} [/tex]
Amplificam prima fractie cu 3 si a doua cu 4 si ne va iesi numitorul comun 36.
[tex]- \frac{11}{12} - \frac{13}{9} = \frac{ - 33 - 52}{36} = \frac{ - 85}{36} [/tex]
3. c) Prima oara simplificam fractiile: prima cu 4,a doua cu 3.
[tex] \frac{68}{100} - \frac{15}{9} = \frac{17}{25} - \frac{5}{3} = [/tex]
Acum amplificam prima fractie cu 3 si a doua cu 25
[tex] \frac{51}{75} - \frac{125}{75} = \frac{ - 74}{75} [/tex]
f) Prima oara simplificam fractiile cu 4
[tex] \frac{24}{90} - \frac{152}{100} = \frac{4}{15} - \frac{38}{25} [/tex]
Prima oara simplificam prima fractie cu 6 si a doua cu 3.
Iar apoi, le aducem la acelasi numitor,prima amplificand-o cu 5 si pe a doua cu 3.
[tex] \frac{20 - 114}{75} = \frac{ - 94}{75} [/tex]
Sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.