Răspuns :
Răspuns:
1. 6 × (3+a) = 54
3+a = 54:6
3+a = 9
a = 9-3
a = 6
2. 2 × (7+a) = 18
7+a = 18 : 2
7+a = 9
a = 9-7
a = 2
3. (9-a) × 7 = 63
9-a = 63 : 7
9-a = 9
a = 9-9
a = 0
4. (a+3) × 4 = 36
a + 3 = 36 : 4
a + 3 = 9
a = 9 - 3
a = 6
5. (9-a) × 6 = 48
9-a = 48 : 6
9-a = 8
a = 9-8
a = 1
6. (1+a) × 5 =20
1+a = 20:5
1+a = 4
a = 4-3
a = 1
7. (a+2) × 3 = 21
a + 2 = 21 : 3
a + 2 = 9
a = 9-2
a = 7
8. (a-6) × 4 = 40
a-6 = 40:4
a-6 = 10
a = 10 - 6
a = 4
Sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.