👤

1. Un termen al adunării se află, scăzând din sumă termenul cunoscut. (...) Descăzutul se află adunând scăzătorul cu diferenta. (...)​

Răspuns :

Un termen al adunării se află, scăzând din sumă termenul cunoscut

2 + 5 = 7 ⇒ 2 = 7 - 5

Descăzutul se află adunând scăzătorul cu diferenta.

8 - 2 = 6 ⇒ 8 = 2 + 6

Răspuns:

Un termen al adunării se află, scăzând din sumă termenul cunoscut. → Adevărat

Descăzutul se află adunând scăzătorul cu diferența. → Adevărat

Descăzutul = Scăzătorul + Diferența