Răspuns :
Bună!
(✿◡‿◡)
Până în sec. XVIII, continuitatea populației romane la nord de Istru (Dunăre) nu a fost pusă la îndoială, fiind considerată un proces logic și natural. În aceeași situație s-au aflat și originea romană a românilor și latinitatea limbii lor. Începând cu această perioadă (până la sfârșitul Epocii Moderne), teoria romanității românilor și a continuității lor va fi pusă la îndoială de istoricii maghiari și austrieci.
Ei fac acest lucru, deoarece doreau să justifice pretențiile asupra Transilvaniei, dar și faptul că, deși în Transilvania majoritari sunt românii, ei sunt numiți "tolerați" sau "acceptați".
**Mai sus am prezentat problema mai pe larg, sperând totuși că ea a fost dezbătută la ora de istorie.
Răspuns:
O modalitate folosită de Regatul Ungariei pentru consolidarea propriei stăpâniri în Transilvania a fost să dea curs unor minciuni despre originea neromană a românilor și despre venirea acestora mai recentă în Transilvania (mai exact în sec. XIII) unde i-au găsit deja pe sași și maghiari.
#copaceibrainly
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Istorie. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.