Răspuns :
a) x² + 2x + 1 - ( x² + 2x + 1) + x² + 2x + 1
x² + 2x + 1 - x² - 2x - 1 + x² + 2x + 1
x² + 2x + 1 = ( x + 1 )² > 0
-> ( x + 1 ) ² - x > 0
x² + x + 1 > 0
-> x apartine ( - infinit , + infinit)
-> ( x + 1 ) ² > x , oricare ar fi x
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.