Răspuns :
[tex]\it x=\dfrac{\sqrt2}{5}\cdot\dfrac{1}{\sqrt2}+\dfrac{\sqrt2}{5}\cdot\dfrac{2}{3\sqrt2}=\dfrac{^{3)}1}{\ 5}+\dfrac{2}{15}=\dfrac{\ 5^{(5}}{15}=\dfrac{1}{3}\\ \\ \\ y=\dfrac{1}{\sqrt2}\cdot\dfrac{5\sqrt2}{1}-\dfrac{2}{3\sqrt2}\cdot\dfrac{5\sqrt2}{1}=5-\dfrac{10}{3}=\dfrac{5}{3}\\ \\ \\ m_a=\dfrac{x+y}{2}=\dfrac{\dfrac{1}{3}+\dfrac{5}{3}}{2}=\dfrac{2}{2}=1[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.