Răspuns :
a= 3b/5
7*3b/5 -3b=36
21b/5 -3b=36 aducem la acelasi numitor
21b- 15b=180
6b=180
b=30
a=3*6=18
7*3b/5 -3b=36
21b/5 -3b=36 aducem la acelasi numitor
21b- 15b=180
6b=180
b=30
a=3*6=18
a/3=b/5=k
a/3=k⇒a=3k
b/5=k⇒b=5k
7·3k-3·5k=36
21k-15k=36
6k=36
k=6
a=3·6⇒18
b=5·6⇒30
a/3=k⇒a=3k
b/5=k⇒b=5k
7·3k-3·5k=36
21k-15k=36
6k=36
k=6
a=3·6⇒18
b=5·6⇒30
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.