Răspuns :
Am să rezolv ecuația prin factorizare.
5x² - 4x - 1 = 0
5x² + x-5x - 1 = 0
x(5x+1) - (5x+1) = 0
(5x+1)(x-1) = 0
Acest produs este egal cu 0 când cel puțin unul dintre termeni este egal cu 0.
=> 5x+1 = 0
5x = - 1 => x = -1/5
=> x-1 = 0 => x = 1
Mulțimea soluțiilor ecuației este: S = {-1/5, 1}
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.