Răspuns :
Răspuns:
2-2√2+1=3-2√2 ; (a-b)²=a²-2ab+b²
Explicație pas cu pas:
Salut,
Știm formula de calcul prescurtat:
(a -- b)² = a² -- 2·a·b + b².
La acest exercițiu avem că a = √2 și b = +1.
(√2 - 1)² = (√2)² -- 2·√2·1 + 1² = 2 -- 2√2 + 1 = 3 -- 2√2.
Acoladele din enunț, adică { } se referă la partea fracționară, deci:
{(√2 -- 1)²} = {3 -- 2√2}.
√2 ≈ 1,414, deci 2√2 ≈ 2,828.
Avem deci că:
3 -- 2√2 ≈ 3 - 2,828 ≈ 0.172.
La final:
{3 -- 2√2} ≈ {0.172} ≈ 0.172.
Ai înțeles rezolvarea ?
Green eyes.
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.