Răspuns :
Răspuns:
Salutare!
a+b=69
a:b=10 rest 3 ==>b=10×a+3
a+10×a+3=69
a+10a+3=69
11a+3=69
11a=69-3
11a=66
==> a=6
b=10×a+3= 10×6+3=60+3=63
==> b=63
Răspuns:
a=63
b=6
Explicație pas cu pas:
a+b=69 si a=10b+3 (proba impartirii)
Deci a=69-b si a=10b+3 ⇒69-b =10b+3 ⇒b=6
a+b=69 deci a=63
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.