Răspuns :
Bună!
[tex]a = ( - 4) \times (6) - (( - 24) \div (3) - ( - 28) \div ( - 7) - ( + 16) \div ( - 8)) \\ = - 20 - (( - 8) - (4) - ( - 2)) \\ = - 20 - ( - 8 - 4 + 2) \\ = - 20 - ( - 10) = - 20 + 10 = - 10[/tex]
[tex]b = (( - 6) \times ( - 2) - ( - 5) \times (3) - ( - 7) \times ( - 3)) \div ( - 12 + 15) \\ = ((12) - ( - 15) - (21)) \div 3 \\ = (12 + 15 - 21) \div 3 \\ = 6 \div 3 = 2[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.