Răspuns :
Răspuns:
a) S-a scurs o bună bucată de vreme de când Morcoveață observă visător o frunză din vârful unui plop uriaș.
S-a scurs o bună bucată de vreme de când Morcoveață observă visător o frunză din vârful unui plop uriaș.Morcoveață își pierde răbdarea, supărat,când,in sfârșit ea face un semn.
S-a scurs o bună bucată de vreme de când Morcoveață observă visător o frunză din vârful unui plop uriaș.Morcoveață își pierde răbdarea, supărat,când,in sfârșit ea face un semn....mierla ce zvârlea o nota la întâmplare,ca un bob de mazăre crud, turtureaua pe care Morcoveață o zărise,varsandu-si in rafale gânguritul din gusa-i pestriță și coțofana cea nesuferită,cu coada ei coțofăneasca.
S-a scurs o bună bucată de vreme de când Morcoveață observă visător o frunză din vârful unui plop uriaș.Morcoveață își pierde răbdarea, supărat,când,in sfârșit ea face un semn....mierla ce zvârlea o nota la întâmplare,ca un bob de mazăre crud, turtureaua pe care Morcoveață o zărise,varsandu-si in rafale gânguritul din gusa-i pestriță și coțofana cea nesuferită,cu coada ei coțofăneasca.b) Acest personaj, Morcoveață,poate fi un băiețel roșcat care privește schimbarea anotimpului.
S-a scurs o bună bucată de vreme de când Morcoveață observă visător o frunză din vârful unui plop uriaș.Morcoveață își pierde răbdarea, supărat,când,in sfârșit ea face un semn....mierla ce zvârlea o nota la întâmplare,ca un bob de mazăre crud, turtureaua pe care Morcoveață o zărise,varsandu-si in rafale gânguritul din gusa-i pestriță și coțofana cea nesuferită,cu coada ei coțofăneasca.b) Acest personaj, Morcoveață,poate fi un băiețel roșcat care privește schimbarea anotimpului.c) Cuvântul "Morcoveață" este scris cu majuscule deoarece este un substantiv propriu și anume, numele unui băiețel.
S-a scurs o bună bucată de vreme de când Morcoveață observă visător o frunză din vârful unui plop uriaș.Morcoveață își pierde răbdarea, supărat,când,in sfârșit ea face un semn....mierla ce zvârlea o nota la întâmplare,ca un bob de mazăre crud, turtureaua pe care Morcoveață o zărise,varsandu-si in rafale gânguritul din gusa-i pestriță și coțofana cea nesuferită,cu coada ei coțofăneasca.b) Acest personaj, Morcoveață,poate fi un băiețel roșcat care privește schimbarea anotimpului.c) Cuvântul "Morcoveață" este scris cu majuscule deoarece este un substantiv propriu și anume, numele unui băiețel.d) Morcoveață, substantiv propriu, (se scrie cu litera mare indiferent locul lor în propoziție)
Vă mulțumim că ați vizitat site-ul nostru web care acoperă despre Limba română. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Nu ezitați să ne contactați dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară. Ne vedem data viitoare și nu ratați să marcați.