👤

rezumat la animale nevertebrtate,increngatura celenterate clasa hidrozoane Va rooog pag 20 tema 2.2 clasa 7 liceul teoretic mihai eminescu va dau 30 de bale ​

Răspuns :

Răspuns:

Această cavitate comunică cu mediul exterior printr-o singură deschidere - orifici

al buco-anal, prin care pătrund in corp apa şi alimentele şi sunt eliminate deşe urile şi excesul de apă.

Pentru a studia marea diversitate a animalelor, oamenii de știință le-au impărţit in două grupuri mari: vertebrate, care au coloană vertebrală, și nevertebrate, caracterizate prin lipsa coloanei vertebrale. Pornind de la o axa imaginarà care trece prin corpul acestor animale, pot fi trasate raze care impart corpul în părţi cu structură identică (figura 13).

Corpul celenteratelor are formă de sac şi prezintă în interior o cavitate digestivă.

Pereții corpului la celenterate sunt alcătuiți din două straturi de celule: unul extern (ectoderm) si altul intern (endoderm).

Animalele nevertebrate includ mai multe increngături: Celenterate, Viermi lati, Viermi cilindrici, Viermi inelati, Moluşte, Artropode. Intre acestea exista un strat intermediar format dintr-o substanţă gelatinoasă, numită mezoglee, care conține celule ner voase

Increngătura Celenterate cuprinde animale nevertebrate acvatice: meduze, actinii, corali, hidre etc.

O altă caracteristică a acestor animale este si metria radiară a corpului. Meduzele, actiniile şi coralii trăiesc în ape marine nu prea adânci, iar hidrele se întâlnesc şi în ape dulci. Numeroasele celule urzicatoare de pe tentacule omoară prada sau o paralizează, apoi tentaculele o apucă și o aduc la gură. Polipii au corpul cilindric, fixat cu un capăt pe suport, iar la celalalt ca păt au orificiul buco-anal. În jurul orificiului buco-anal se găsesc tentacule, servind la capturarea prăzii (microorganisme, viermi şi peşti mici).

Sper că te-am ajutat! :)))